Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel
sponsored links
Ennek a salátának a "lelke", a mézes-tormás joghurtos öntet. Ugyanis, a makréla füstös, fûszeres, eléggé "vad" ízéhez, (szerintem, jóval erõteljesebb, mint a füstölt pisztrángé volt) kellett egy olyan körítés, ami egy kicsit megszelídíti ezt az erõteljes ízt. A méz édessége, a joghurt kissé savanykás íze, az alma és a citrom savassága, nagyon finommá, harmonikussá teszi az egész salátát. A torma csípõssége nagyszerûen bontakozik ki, egy kis fáziskéséssel, ahogy ízlelgetjük a salátát. Szerintem, nagyon jó összhangba kerültek így a ízek. Végeredményként pedig, egy friss és különleges halas tésztasaláta született.
Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel
Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg száraz tészta, (nálam Farfalle)
10 dkg füstölt, fûszeres makrélafilé
1 db nagyobb alma ...