Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel

2014-01-08

sponsored links

Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel

Ennek a salátának a "lelke", a mézes-tormás joghurtos öntet. Ugyanis, a makréla füstös, fûszeres, eléggé "vad" ízéhez, (szerintem, jóval erõteljesebb, mint a füstölt pisztrángé volt) kellett egy olyan körítés, ami egy kicsit megszelídíti ezt az erõteljes ízt. A méz édessége, a joghurt kissé savanykás íze, az alma és a citrom savassága, nagyon finommá, harmonikussá teszi az egész salátát. A torma csípõssége nagyszerûen bontakozik ki, egy kis fáziskéséssel, ahogy ízlelgetjük a salátát. Szerintem, nagyon jó összhangba kerültek így a ízek. Végeredményként pedig, egy friss és különleges halas tésztasaláta született.

Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel

Hozzávalók 2 személyre:

10 dkg száraz tészta, (nálam Farfalle)

10 dkg füstölt, fûszeres makrélafilé

1 db nagyobb alma ...

Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/01/08/...

sponsored links

Keres?s