Fürjtojással töltött, keleties ízû fasírt
sponsored links
Vagy 25 fürjtojást kaptam jómúltkoriban kedvenc Lidi barátnõmtõl.:) Sütöttem tükörtojást, használtam fasírtba, használtam salátához, de még mindig volt belõle. Ahányszor kinyitottam a hûtõt, a maradék 6 darab ott nézett farkasszemet velem. Persze, egykettõre megsüthettem volna, de "elpazarolni" sem akartam. Így aztán kitaláltam, hogy megfõzöm, és ... felhasználom.
A fasírt is nagy kedvencem, de nemcsak nekem, hanem a családnak is. Most viszont egy kicsit merész gondolatom támadt, és egy lapra tettem fel mindent: ha majd nem ízlik, kicsit falnak belõle!:P:P:P De fölösleges volt az aggodalmam, mert a férjemnek nagyon ízlett, a lányok pedig csak a tojás körüli "trutyival" nem voltak kibékülve.:)
Azért egyvalami nem volt rendben ezzel az étellel. Ha mondjuk 12 db tojásom lett volna, sokkal jobban be lehetett volna osztani a húst is, így csak 6 nagyobb kolbászszerû fasírtot tudtam csinálni, és tojás csak a közepében volt. Tehát a receptben a 6 tojás helyett 12-t fogok megadni, mert úgy jobb lesz. Persze, az ízén ez nem sokat változtat.
Ez lett belõle:
Fürjtojással töltött, duplán padlizsános, keleties ízû fasírt zöldségsalsával
Hozzávalók: 12 db fürjtojás, 40 dkg darált pulykahús, 10 dkg szikkadt kenyér, 1 nagy padlizsán, 1 közepes ...