Fürjtojásos lepény
sponsored links
Hozzávalók 4 db, 20 cm-es lepényhez:
a lepénytésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztõ;
a feltéthez: 2 tojás, 4 evõkanál tejföl, 10 dkg sajt, 16 fürjtojás, 1 póréhagyma, bors
Elkészítése: a lepénytésztához az élesztõt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet és jól megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és még 15 percig pihentetjük. Addig a fürjtojásokat megfõzzük, négybe vágjuk, a póréhagymát pedig karikára vágjuk. A nyers ...