Fürjtojásos-cukkinis túróalagút

2014-04-05

sponsored links

Már lehet gyûjteni húsvétra az ötleteket. Az alábbi is nagyon jó: finom és nem utolsó sorban látványos is. A cukkiniba tekerés ötletét ITT láttam, a többi saját fejem után van. :) 


Fürjtojásos-cukkinis túróalagút

Hozzávalók 6 személyre: 1 közepes méretû cukkini, 20 dkg juhtúró, 30 dkg orda vagy ricotta, 8-10 keményre fõzött fürjtojás, 4-5 vékony szelet sonka, 2 szál újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 15 g zselatinpor, 1 tojás, 2-2,2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé; a díszítéshez: saláta- és spenótlevelek, koktélparadicsom

ElkészítéseA cukkinit sajtszeletelõvel vagy zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk, lobogó vízben 10-15 másodpercig forrázzuk, majd papírtörlõre szedjük, és hagyjuk kihûlni. Az egész tojásból, az olajból, a mustárból, illetve kevés sóból meg citromlébõl magas falú pohárban botmixerrel majonézt keverünk. A a juhtúrót és az ordát kézi mixerrel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a majonézt, valamint a szárával együtt apróra vágott újhagymát és petrezselyemzöldet. A zselatinport beáztatjuk 5 evõkanál vízbe, kis lángon megolvasztjuk, és hozzáforgatjuk a masszához. Hûtõbe tesszük, hogy kissé dermedjen. A fürjtojást óvatosan megpucoljuk, majd párosával egy-egy sonkaszeletbe tekerjük õket. Leterítünk egy fóliadarabot, és egymás mellé fektetjük a cukkiniszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A téglalap háromnegyedére rákenjük a túrós masszát, egyik hosszanti oldalára pedig ráhelyezzük a sonkába tekert tojásokat. A fólia segítségével óvatosan feltekerjük, két végét szorosra csavarjuk, és behajtjuk a tekercs alá, majd hûtõbe tesszük, amíg teljesen meg nem dermed, és szépen szeletelhetõ nem lesz. Koktélparadicsommal és saláta-, illetve spenótlevelekkel díszítjük.


Megjegyzés: A túrós tölteléket készíthetjük telemea vagy feta és tehéntúró keverékébõl is.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/04/f...

sponsored links

Keres?s