Fürjreceptek
sponsored links
Nem szoktam "natúr" ételrecepteket közölni, és ezentúl sincs szándékomban. De most egy kedves, régi ismerõs, aki egy biofarmról fürjeket kapott (munkabér helyett...), megkért, hogy adjak neki tippeket.
Fontos megjegyezni a körülményt, hogy a nyersanyag tenyésztõ teleprõl származik, ugyanis ez a kedves kis madárka védett. Ami fogyasztásra kerül, az nem is a nálunk honos fajta, hanem a japán fürj. Ennyit az ismeretterjesztésrõl, és most itt vannak a tippek:
A megkopasztott madárkákat minden esetben jól meg kell tisztítani a kis tolltokoktól, célszerû hideg vízzel jól lemosni, lecsöpögtetni-leszárítani, kívülrõl sóval-borssal bedörzsölni, a hasüregbe majorannát hinteni! Egy személyre általában két madarat számítsunk!
Tepsifürjes:
Hozzávalói: 8 fürj, 20 dkg kolozsvári szalonna, csontlé, majoranna, bors,só
Elkészítés: tisztítás, sóval bedörzsölés, borssal, majorannával fûszerezés után a mellrésznél egy-egy vékony szelet szalonnával jól körültekerem, fogvájóval rögzítem. Tepsibe téve, kevés olajat és ...
Fontos megjegyezni a körülményt, hogy a nyersanyag tenyésztõ teleprõl származik, ugyanis ez a kedves kis madárka védett. Ami fogyasztásra kerül, az nem is a nálunk honos fajta, hanem a japán fürj. Ennyit az ismeretterjesztésrõl, és most itt vannak a tippek:
A megkopasztott madárkákat minden esetben jól meg kell tisztítani a kis tolltokoktól, célszerû hideg vízzel jól lemosni, lecsöpögtetni-leszárítani, kívülrõl sóval-borssal bedörzsölni, a hasüregbe majorannát hinteni! Egy személyre általában két madarat számítsunk!
Tepsifürjes:
Hozzávalói: 8 fürj, 20 dkg kolozsvári szalonna, csontlé, majoranna, bors,só
Elkészítés: tisztítás, sóval bedörzsölés, borssal, majorannával fûszerezés után a mellrésznél egy-egy vékony szelet szalonnával jól körültekerem, fogvájóval rögzítem. Tepsibe téve, kevés olajat és ...