Fügés szendvics Edó módra
sponsored links
Az a fajta szendvics a kedvencem, melynek feltétje különféle ízekbõl áll (sós-édes-savanyú..).
Szeretem, ha van rajta valamilyen gyümölcs (leginkább füge, vagy körte), egy kevés sajt, bazsalikomlevél és olívaolaj. Számomra a füge-bazsalikom-sajt a legtutibb kombináció, így ennek a szendvicsnek is ezek a fõszereplõi.
A szendvics legyen gazdag, kiadós, de ugyanakkor egészséges, tápláló hozzávalókból álljon, és a kenyértésztát is jobb szeretem magam készítni, ami a szendvics alapja.
Ezúttal tökmaglisztbõl sütöttem bagettet, arra pakoltam a sok egészséges finomságot.
Számomra ilyen a tökéletes szendvics, ezért is szerepel nevében az "Edó módra".
Hozzávalók:
A tökmagos bagetthez (4 db, 40 cm hosszúságú):
- 45 dkg teljes kiörlésû liszt
- 30 dkg fehér kenyérliszt
- 15 dkg tökmagliszt
- 5,70 dl víz
- 4 evõkanál olívaolaj ...