Fügés ostyaszelet
sponsored links
Kánikulasüti... avagy mit nassoljunk, ha a hõségben nem szeretnénk bekapcsolni a sütõt? Hát, fügés ostyaszeletet! :)
Hozzávalók:
15 dkg cukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
10 dkg dió
10 dkg mazsola
10 dkg füge (használhatunk más aszalt gyümölcsöt is)
1 evõkanál rum
ostyalap
A mazsolát beáztatjuk a rumba, a tojás villával lazán felverjük. A diót és a fügét apróra vágjuk. A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk. Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint, és alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojást, és forrásig keverjük. Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát, és a fügét. A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalapokra simítjuk és a két lapot egymásra borítjuk, majd jól lenyomkodjuk. Hûvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni. (Az alap ez a recept volt, de én más formában készítettem el.)