Fügelekvár
sponsored links
Kissé félve kóstoltam meg a balatoni nyaraló fügefájának termésébõl készült lekvárt, mert a fügét nem nagyon szeretem (na tessék, én sem vagyok mindenevõ...), de egy-két kanál elfogyasztása után azt néztem, hogy mihez tudnék még enni belõle! Nagyon finom volt! Emese néni azért hozta a fügelekvárt, hogy a konyhában nekünk sütött palacsintát megkenjük vele (készült is jó pár fügelekváros palacsinta), de én inkább a túrós palacsinta tetejére kenve fogyasztottam. Nagyon passzolt hozzá! Már kicsit szégyelltem is magam az elfogyasztott mennyiség miatt (természetesen teljesen alaptalanul, hiszen örültek, hogy ennyire ízlik)...amikor pedig vacsoránál asztalra került Emese néni meggylekvárja (darabos meggyel, amit imádok) teljesen el voltam veszve...
A fügelekvár ugyanúgy készül, mint bármelyik másik lekvár, talán kevesebb cukrot kell hozzáadni, mert az ...
A fügelekvár ugyanúgy készül, mint bármelyik másik lekvár, talán kevesebb cukrot kell hozzáadni, mert az ...