Fügekrémes, habos palacsinta
sponsored links
Talán nem éppen erre az idõszakra jellemzõ édesség, nem is most készült, hanem még tél végén, csak valahogy lefeledkeztem róla. Pedig olyan finom volt! Jókora adag, hidegen is jutott belõle, így tudom, hogy langyosan és hidegen egyaránt finom. Megmondom õszintén, amikor hozzáfogtam, még én sem tudtam, mi lesz belõle, milyen lesz, egyáltalán ehetõ lesz-e ez a krém, nem láttam ilyet sehol, csak úgy kipattant a fejembõl, és meg akartam valósítani, de a végeredmény messze fölülmúlta a várakozásomat. Kicsit a diókrémre hajazott az íze, de a magvacskák sokkal különlegesebbé tették. Nagyon ízlett az egész családnak.
Fügekrémes, habos palacsinta
Hozzávalók 5-6 személyre a palacsintához: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 2 dl tej, 4-5 dl víz, 3-4 evõkanál olaj; a fügekrémhez: 20 dkg aszalt füge, 2 evõkanál cukor, 5 dkg étkezési ...