Füge, sajt, sonka, gnocci
sponsored links
Télen rengeteg fügefa a fagyok áldozatává vált, de szerencsére ez a Balaton felvidéki állomány nagy részét megkímélte. Így nem volt kérdés, a nyaralás alatt fügét ettem fügével és most is egy fügés receptet hoztam nektek. Lustaságból bolti gnoccit használtam, de ezt most kivételesen nézzétek el nekem.
Fügés-gorgonzolás gnocci
Hozzávalók:
500 g gnocci
1 kisebb fej salotta hagyma
100 g gorgonzola
1 dl tejszín
2 evõkanálnyi vaj
só, bors
6-7 szem füge
a tálaláshoz prosciutto
A hagymát apróra vágjuk és egy evõkanál vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gorgonzolát. Kissé kevergetjük, amíg a sajt elolvad, majd beleöntjük a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük.
Miközben készül a mártás forró vízben megfõzzük a gnoccikat és a mártásba forgatjuk.
Egy másik serpenyõbe egy evõkanél vajat teszünk. A fügéket négy részre vágjuk és kissé megpirítjuk a vajban. A tésztára halmozzuk majd a sonkaszeletekkel tálaljuk.