Füge, füge, füge...

2011-10-19

sponsored links

Imádom a fügét, csak mint a legtöbb jó dologhoz, vidéken alig lehet hozzájutni, legalábbis a zöldségesnél nincs. Nagyobb bevásárlóközpontokba néha szembejön velem, csak sajnos sokszor már nem valami jó állapotban. Ezt a néhány darabot is az utolsó pillanatban mentettem meg, már nagyon puhák voltak, és finom édesek.
Egy részét feláldoztam a tejberizsbe. Receptet nem írok hozzá, ez inkább csak egy kis ötlet.

Fahéjjal és vaníliával fõztem tejberizst. A füge belsejét kikapartam, majd összekevertem kevés narancsvirágmézzel, egy pici narancsvirágvízzel és kardamommal, majd a rizsre öntöttem. Különlegessé tette, bár a gyerekek maradtak a jó öreg kakaós változatnál. Nem is értem, miért...

A maradék három darabot pedig belesütöttem egy egyszerû csokis sütibe, bár ez a képeken nem látszik, pedig ott lapul benne puhán, krémesen.

Ezt bezzeg nem tolták félre a lányok, eszükbe sem jutott a fügét kiszedni belõle, ették azzal együtt.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... cecilekonyhaja.blogspot.com/2011/10/f...

sponsored links

Keres?s