Füge, füge, füge...
sponsored links
Imádom a fügét, csak mint a legtöbb jó dologhoz, vidéken alig lehet hozzájutni, legalábbis a zöldségesnél nincs. Nagyobb bevásárlóközpontokba néha szembejön velem, csak sajnos sokszor már nem valami jó állapotban. Ezt a néhány darabot is az utolsó pillanatban mentettem meg, már nagyon puhák voltak, és finom édesek.
Egy részét feláldoztam a tejberizsbe. Receptet nem írok hozzá, ez inkább csak egy kis ötlet.
Fahéjjal és vaníliával fõztem tejberizst. A füge belsejét kikapartam, majd összekevertem kevés narancsvirágmézzel, egy pici narancsvirágvízzel és kardamommal, majd a rizsre öntöttem. Különlegessé tette, bár a gyerekek maradtak a jó öreg kakaós változatnál. Nem is értem, miért...
A maradék három darabot pedig belesütöttem egy egyszerû csokis sütibe, bár ez a képeken nem látszik, pedig ott lapul benne puhán, krémesen.
Ezt bezzeg nem tolták félre a lányok, eszükbe sem jutott a fügét kiszedni belõle, ették azzal együtt.
Hozzávalók: ...