Fûszervajas bagett
sponsored links
Pár nap múlvan fõzhetjük a sonkát és a tojást, süthetjük hozzá a kalácsot vagy éppen egy ilyen fûszervajas bagettet. Amióta meg van ez a sütõformám szívesebben készítem el, mert nagyon finom ropogós kérget kapunk, amitõl tényleg olyan lesz, mintha éppen most hoztuk volna a pékségbõl. Érdemes mindenféleképpen beszerezni egyet, ha nagy kenyérsütõk vagyunk és mással is próbálkozni, nem csak a hagyományos kenyérrel.
Fûszervajas bagett
Hozzávalók 2 db-hoz
20 dkg fehér tönkölyliszt + a formázáshoz
20 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1,5 dkg friss élesztõ
8 dkg ...
2 evõkanál olívaolaj
2 kávéskanál só
kb. 2,5 dl víz
a töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg gouda sajt
1 evõkanál ...
2 bazsalikomág levelei ...