Fûszervajak
sponsored links
Aromás vajakat otthon is könnyen készíthetünk, és szerintem érdemes, mert kevés munkával és hozzávalóval gyerekjáték az egész.
Fûszervajak készítésénél fontos, hogy puha, sótlan vajat használjunk, és jó habosra kavarjuk ki. Az ízesítõket, fûszereket fantáziánk szerint választhatjuk, vagy kombinálhatjuk. Az elkészített vajat pirítósra kenhetjük, húsok, halak mellé kínálhatjuk, de grillételeink ízletes és látványos kiegészítõje is lehet. Az elkészített fûszervajat tároljuk hûtõszekrényben, de fóliába csomagolva akár le is fagyaszthatjuk.
Semmi más dolgunk nincs, mint a hozzávalókat kikavarni, aztán tetszés szerint felhasználni.
Íme néhány ötlet:
- Fokhagymás vaj: 10 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál petrezselyemzöld, 1 teáskanál citromlé, só, bors.
- Mustáros vaj: 10 dkg vaj, 2 teáskanál mustár, csipetnyi cukor.
- Tormás vaj: 10 dkg vaj, 2 evõkanál frissen reszelt torma, 2 teáskanál citromlé, kevés só.
- Zöldfûszeres vaj: 10 dkg vaj, 1 cikk fokhagyma, 2 evõkanál friss vegyes apróra vágott zöldfûszer pl: kapor, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, csipet só.
- Kapros vaj: 10 dkg vaj, 3 evõkanál apróra vágott friss ...