Fûszerpapri

2013-02-02

sponsored links

sajtgolyók

Réges-régen, még az alföldipapucskorban édesanyámmal szombatonként vásároltunk be, méghozzá a piacon.  A tyúk tyúk volt, nem szilikonbögyû broiler, a fokhagyma meg Bözsi néni kertjében termett és nem a Huang-He partján, ahol mostanság dobozolt friss levegõt árulnak. Néhanap leküldött anyám a kisboltba, tej, kenyér és jó napot. Valahogy felnõttünk bevásárlóközpontok nélkül. Most, az okostelefonkorban a hétvégi program, hogy Fogyasztói Társadalom és Fogyasztói Társadalomné a kilóméter hosszúságú  polcok között szlalomoznak púposra tömött bevásárlókocsival. Kedvenceim az olyan termékek, mint a gyümölcsös joghurt, pláne light, miközben esetleg ott a valódi gyümölcs vagy  a nagymama lekvárja... Arról nem is szólva, hogy ha még az egész Szaharában is titkos eperföldek húzódnának sem terem akkora mennyiség a világon, ami elég lenne ennyi epres joghurtba. A színe meg, a kármin, porított nõstény bíbortetû-kivonat. És hogy alszik az, aki képes volt az újházi tyúkhúslevest kiszárítani és 67 grammonként bezacskózni? Az õrölt fûszerpaprika meg? (legyintés). Ma már fûszerpaprika-õrlemény szigorúan csak saját készítés vagy ismerõstõl veszi az ember, ha jót akar magának és a pörköltnek. A Bûvös szakács blog tavalyi tesztjének eredménye nagyon elszomorító, bár nem meglepõ. A hazai boltokban beszerzett, tömegfogyasztásra szánt õrlemények egyike sem érte el a "fogyasztható" színvonalat. Ez ...


Folytats a blogon ... akonyvize.blog.hu/2013/02/02/papri

sponsored links

Keres?s