Fûszerolaj friss fûszernövényekbõl
sponsored links
A fûszerolaj nagyon jó találmány, és emlékszem, akkor kóstoltam elõször, amikor Anya húga Franciaországból hazatérve, az ottani ízélményei hatására pácolt padlizsánt készített. Bennünket is megkínált, de mivel én nem rajongok a padlizsánért, csak az olajat tunkoltam ki kenyérrel. Mennyei eledelnek éreztem azt a finom fokhagymás és egyéb fûszerekkel ízesített olívaolajat.
Késõbb Anya vett fokhagymás olajat, és egy vasárnapi ebédhez azzal keverte el a fõtt tésztát. Az is imádni való volt. :) Nekem sajnos nincs semmilyen fûszernövényem. Ami volt, abból épp csak annyi, hogy az ételek díszítésre tudtam használni, ill. elég hamar kiszáradtak.
Karácsonyra ajándékba kaptam házi fûszerolajat, és amikor az elfogyott, elhatároztam, hogy én is csinálok. Kaptam is hozzá néhány növényt, és beleástam magam a fûszerolajak készítésének tudnivalóiba. Ezek tanulmányozásakor kiderült, hogy ez is olyan dolog, amit így is és úgy is lehet csinálni, azaz 2 módszert alkalmazhatunk. Az egyik ...