Fûszermánia spanyol salátája
sponsored links
Köszi Gabi a szuper receptért, ez valóban nagyon laktató, igen finom és különleges köret, ami akár magában is megállja a helyét!
Igazán gyorsan elkészíthetõ, és ugyanilyen gyorsan elpusztítható. Én még mindig a szombaton kisütött két oldalas darabból táplálkozom, és a szombati cukkini és uborka készletbõl állítom össze a menüt. Mindehhez jön bõségesen menta...és hamarosan egy módosított mojito is következik.
De lássuk a mai köretet, amihez Gabi adta EZEN RECEPTJE adta az ötletet. Jól kitalált kombináció - és újabb felhasználás a burjánzó mentához.
Hozzávalók:
2 fehér cukkini
1 uborka
1 marék menta
50 g fenyõmag megpirítva
1 marék mazsola
só, bors, olaj
kevés csípõs olaj (peperoncinoval készített)
1 gerezd fokhagyma
Egy serpenyõben felforrósítottam kevés olajat és beledobtam a félbevágott fokhagymát héjastúl. A cukkinit megmostam, felkarikáztam, a forró olajba öntöttem, majd gyorsan átpároltam, anélkül, hogy túlfõztem volna.
Ezután a tálalótálba halmoztam és hagytam kihûlni.
A mentaleveleket megmostam, és aprítottam.
A mazsolát langyos vízbe áztattam pár percre.
Az uborkát megmostam, meghámoztam, hosszában négyfelé vágtam, kivájtam a magvas részt, a megmaradt darabokat pedig szeleteltem.
Ezalatt a cukkinik ki is hûltek, minden hozzávalót hozzádobtam, sóztam, borsoztam, olajjal és csípõs olajjal ízesítettem, majd mindent összekevertem, és készen is voltam.
A citrom ezalkalommal kimaradt belõle, mert nem volt itthon, és nem volt kedvem átugrani a boltba. Viszont uborkával gazdagítottam, és a csípõs olaj is segített izgalmasabbá tenni ezt a finom salátát.
Forró hússal és a feta pestoval tálaltam.
Köszi Gabi, hálás vagyok neked a felfedezésért!!