Fûszerleves édesköménnyel és fetával

2017-04-02

sponsored links



Hozzávalók: 


  • 35 dkg krumpli
  • 1 édeskömény gumó
  • 1 póréhagyma
  • 2 összmarék zöldfûszer: bazsalikom, menta, petrezselyemzöld, kapor, metélõhagyma) 
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 1 citrom 
  • 12 dkg fetasajt
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 2 evõkanál házi ételízesítõ

Elkészítése: 


  • Az édesköményt megmossuk, a kemény közepét kivágjuk, és feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk, és kockára vágjuk. A püréhagyma zöldjét levágjuk, fehér részét karikára vágjuk. 
  • Egy fazékban olajat forrósítunk, és lepirítjuk rajta a karikára vágott hagymát, a fokhagymát, meg az édesköményt. Hozzáadjuk a krumplit, az ételízesítõt, majd felöntjük 1 l vízzel, és 15-20 percig fõzzük. 
  • Ezután a fûszerekkel (néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz), meg 10 dkg fetasajttal összeturmixoljuk. 
  • Sóval, citromlével ízesítjük, így a leves szép zöld marad. A félretett fûszerekkel, illetve fetasajttal megszórva tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/04/fuszer...

sponsored links

Keres?s