Fûszerkeverék gím- vagy dámszarvashoz
sponsored links
Egy zöldséges szarvasragut fogok készíteni és ehhez kitaláltam egy kis fûszerkeveréket. Az összekevert fûszerek egy kis befõttes üvegbe zárva hosszú hónapokig eláll és mindig csak egy kevésre van hozzá szükségünk. Ha grilleznétek vagy sütnétek egy kis vadhúst, akkor forgassátok ebbe a keverékbe. Természetesen egy-egy fõzés alkalmával nem csak igen keveset használok ebbõl az összeállításból, mert igen karakteres.
Hozzávalók 5 dkg fûszerkeverékhez:
1/2 ek. borókabogyó
1 ek. mustármag
1 tk. koriander mag
3 ek. kakukkfû
1 ek. durvára õrölt fekete bors
Az egész borókabogyót és a fekete borsot egy mozsárban durvára törjük.
Hozzáadjuk a koriandermagot és a mustármagot, továbbá a szárított kakukkfüvet.
Alaposan összekeverjük az egészet és egy jól záródó üvegbe kanalazzuk. 1 teáskanálnyi fûszerkeveréket 1 kg szarvashúshoz adok, de természetesen ízlés szerint növelhetõ vagy csökkenthetõ a mennyiség.