Fûszeres édesburgonya gerezdek
sponsored links
S hogy mivel tálaltam az ecettel fényezett csirkét? Az egyik kedvenc zöldségünkkel - fûszeres édesburgonya gerezdeket sütöttem mellé.
Pofon egyszerû. A recep szintén a T. Bálint Kiadó Etetni bolondulásig c. könvyébõl származik.
Fûszeres édesburgonya gerezdek
-4 közepes édesburgonya ujjnyi gerezdekre szelve
-2 ek. barnacukor
-1 tk. durva só
-1/2 tk. õrölt kömény
-késhegynyi cayenne bors
-1-2 ek. olaj (napraforgó vagy olíva)
A sütõt 180 fokra melegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral. Keverjük össze egy tálban a fûszereket és a cukrot. Egy másik tálban forgassuk össze az édesburgonyát az olajjal, majd keverjük el benne egyenletesen a fûszereket. Mehet a forró sütõbe egy rétegben szépen elrendezve. 10 perc múlva forgassuk meg, hogy minden oldalról egyenletesen érje a hõ. 200 fokon süssük további 10-15 percig, míg puha lesz a belseje, kívülrõl pedig ropogós.
Húsok mellé tökéletes, de önmagában is nagyon finom, érdemes kipróbálni :)
Jó étvágyat!
Trinity