Fûszeres zöldséges-húsos táskák

2012-04-05

sponsored links


A tokaji Patricius borház bloggerek számára játékot hirdetett: különbözõ borok közül lehetett választani, és az a feladat, hogy azokhoz evõeszköz nélkül fogyasztható ételeket (ezeket nevezik fingerfoodnak) kell kreálni.
Két bort kaptam, elsõként a 2010-es száraz Furmintot párosítottam finom omlós tésztából készült fûszeres zöldséges-húsos táskákkal.
Ezzel a recepttel azoknak szeretnék kedvezni, akik a múltkori Pain Paillasse leírás után elbátortalanodtak, netán meginogtak saját sütési tudományukat illetõen. Bízzatok!
Gabi barátnõm például mesélte, hogy õ kitartóan végigolvasta az öregtésztát, a kovászt, a tésztagyúrást, de amikor közöltem, hogy a négy hajtogatást lisztes kézzel végezzük, mert a tészta ragacsos, na ott ledobta az ékszíjat, és már biztos volt benne, hogy õ annak a receptnek az életben soha nem áll neki. Na, ha annak nem, hát ennek mindenképpen!

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk só
kb. 1 dl hideg víz

A töltelékhez: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s