Fûszeres zsömlék aszalt vörösáfonyával

2011-11-23

sponsored links


Épp itt az ideje, hogy lassan elkezdjünk ráhangolódni a közelgõ ünnepre, hiszen hamarosan már nyakunkon advent elsõ vasárnapja. Nálam már jó néhány hete karácsonyi finomságok készülnek, mivel kaptam egy felkérést egy francia gasztro oldaltól néhány receptre. Tegnap fel is került hozzájuk egy része, a velem készített interjúval együtt. Viszont ezeket a zsömléket még csak most küldtem el, de nem akartam tovább várni azzal, hogy megosszam veletek! Biztosan feltûnt, hogy a blogomban nem hemzsegnek a kenyerek, egész egyszerûen azért, mert nem értek hozzá. Egy-egy egyszerûbb darab össze szokott jönni, mint a ciabatta vagy a pita, no és a zsömlék. Néhány napja az az ötletem támadt, hogy hajdinalisztes zsömléket süssek. Már láttam is magam elõtt a hópihelenyomatos tetejüket, aztán az ihlet is hamar utolért. Ritkán szoktam izgulni, ha sütés-fõzésrõl van szó, de ezeknél most nagyon. Mikor láttam, hogy megkelt a tészta, én annyira, de annyira örültem, hogy el sem hiszitek! Talán sikerül legyõznöm valamikor azt a fránya "kenyérmumust" is! A vörösáfonya egyébként fantasztikusan harmonizál a szegfûszeggel, legalábbis engem nagyon levett a lábamról, de ezt majd a késõbbi receptekben meglátjátok. Mellette került még fahéj, ánizs és csillagánizs is ezekbe az enyhén édeskés zsömlékbe. Vajjal és egy pohár kakaóval igazi karácsonyi reggeli lesz belõle!

Hozzávalók:   ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/11/fus...

sponsored links

Keres?s