Fûszeres vörös lencse-leves.
sponsored links
A múlt héten, mivel igen nagy vízhangja volt a magyar nyelven megjelentetett GoodFood magazinnak, én is beszereztem egy példányt. Már elsõ ránézésre is egy nagyon igényes kiadvány. A pontos, na és nem utolsó sorban az átlagember számára elkészíthetõ receptekkel, csodálatos fotókkal, nagyon is kedvemre való újság. Átlapozva rögtön kedvem lett volna jó néhány receptet elkészíteni. Persze szép sorjában majd mindegyiknek eljön az ideje, de legelõször is ezt az egyszerû, ám igen finom levest készítettem el. Igaz némi átalakításra szükségem volt a hozzávalók tekintetében, mert sajnos nekem nem volt itthon currypaszta, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Viszont curryvel, és chilivel helyettesítettem, és az elkészült leves, így is nagyon finom fûszeres, és pikánsan csípõs lett. Az elkészítése pedig nem tartott tovább fél óránál, így kevés idõvel rendelkezõ háziasszonyok figyelmébe ajánlanám.
Hozzávalók:
15-20 dk vörös lencse
1 l víz
1 db vöröshagyma (v. fehér hagyma)
2 ek olívaolaj
2 db zöldségleveskocka ...