Fûszeres vajjal töltött csirkemell
sponsored links
Igazi vasárnapi ebédnek való. Kicsit több, mint a hagyományos rántott csirke, de nem sokkal bonyolultabb. A délelõtti körkérdést követõen: "Mi legyen az ebéd?", rájöttem, hogy én bizony valami kijevi csirkeféleséget szeretnék enni. Korábban még nem készítettem ilyesmit, de azt gondolom, hogy most az ebéd után, errõl már másképp vélekedek... Ami a "macerás" része az ételnek, az a hús begöngyölése, a csirkemell erre nem túl alkalmas. Nem véletlenül készítik a kijevit is inkább pulykamellbõl, nagyobb a szelet, ergo könnyebb vele dolgozni. De én szeretem a kihívásokat... ;)
A töltelékhez:
5 dkg vaj
egy marék reszelt sajt
1 ek mustár
4 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors, tárkony
2 csirkemellfilé
a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a hûtõben tartjuk amíg a csirke húst elõkészítjük. Azaz a filékbõl szeleteket vágunk, kiklopfoljuk és besózzuk. A töltelékbõl egy kiskanálnyit a húsra teszünk, ügyesen feltekerjük és hústûvel vagy fogpiszkálóval megtûzzük. A hagyományos - liszt, tojás, prézli - módon bepanírozzuk és bõ olajban kisütjük.
Ha marad töltelék, akkor fóliába csomagolva, le is fagyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!