Fûszeres túrós kifli

2017-08-16

sponsored links

Már nem sokat kell aludni ahhoz, hogy elmenjünk végre pár napra pihenni. Azt hiszem van mit kipihennünk ugyanis az elmúlt fél év sok mindent tartogatott nekünk és rengeteg változáson mentünk keresztül. Megszületett Emma Drágaságunk, aki bearanyozza az életünk és elköltöztünk végre a saját otthonunkba, ami nem kis munkával és utána járással járt. Talán pont nyaralásra elmondhatjuk, hogy az idei munkálatokkal kész vagyunk, már csak egy kis garázs pakolás maradt. Aztán jövõre lehet folytatni. Most úgy esett, hogy 20-án indulunk és mivel minden bolt zárva lesz tuti sütök majd valamit, amit magunkkal tudunk vinni az útra. Ez a kifli is amolyan útra valós, mert önmagában is nagyon finom, ízletes.







Fûszeres túrós kifli
Hozzávalók 8 db-hoz:
25 dkg fehér tönkölyliszt
25 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
2 dkg friss élesztõ
2 tojás
2,5 dl langyos tej
5 dkg olvasztott vaj
2 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg házi túró
2 evõkanál tejföl
1 evõkanál friss aprított kapor
1 evõkanál friss aprított bazsalikom
1 evõkanál friss aprított petrezselyem
frissen õrölt bors

a tetejére:
1 felvert tojás sárgája
szezámmag

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sót, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, majd rugalmas tésztát dagasztunk belõle. Kelesztõ tálba tesszük és szobahõmérsékleten 1 óra hosszát pihentetjük. Addig a túrót összetörjük, kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a zöld fûszereket és végül sóval, borssal ízesítjük.
Enyhén lisztezett felüleletn a tésztát kb. 5 mm vékony kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a fûszeres túrókrémmel, 8 egyenlõ részre vágjuk és egyesével feltekerjük.
Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, letakarva duplájára kelesztjük. Megkenjük tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hûlni hagyjuk. 




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/08/fusze...

sponsored links

Keres?s