Fûszeres túrókrém héjában fött krumplival, salátaágyon
sponsored links
A tejtermékek közül a túró az egyik kedvencem, nagyon sokféle étel készíthetõ belõle. Szoktam készíteni túrót házilag is, ami nagyon egyszerû. Erre akkor kerül sor ha hagyom a tejet megsavanyodni vagy ha olyat "sikerül" venni, aminek a felhasználhatósága még nem járt le, de ennek ellenére megsavanyodik, - nálam ez sem vész kárba. A túró rendkivül könnyen emészthetõ, ezért felbecsülhetetlen szerepe van a gyógyításban, külünösen a májproblémákkal küzdõ emberek esetén. Kitûnõ alapanyag azok számára is akik fogyókúráznak, mert alacsony a zsír- és energiatartalma, viszont sok benne a fehérje, foszfor, kálcium, ezért viszont nagyon laktató.
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 4-6 db nagyobb db burgonya, 2 ek. tejföl, 2 tk. olivaolaj, 4 szál újhagyma, 1 csokor snidling, (de petrezselyem is jó vagy zsálya, ez ízlés dolga, de mi a snidlinggel találjuk a legjobbnak) só, bors, pár levél egy fejes salátából...