Fûszeres trüffel videórecept
sponsored links
Ezt a kézi készítésû trüffelt Bilák Imre kézmûves csokoládékészítõ mesteri segítségével alkothattuk meg. Imre 8 éve készít Magyarországon bonbonokat, ezalatt rengeteg fûszert párosított különbözõ égtájakról származó csokoládéval. Kollekcióit külföldi, holland és távol-keleti konyhák alapanyagai és fûszerei ihletik. Ez a trüffel amellett, hogy iszonyú finom, otthon is kikísérletezhetõ. Az alaprecept egy kínai fûszerkeverékkel készült (nagyobb fûszerboltokban beszerezhetõ), de próbálkozhattok az alaprecepttel is, fûszer nélkül, esetleg más ízesítéssel.
Valentin napra, selyempapírba csomagolva klassz ajándék lesz! Reméljük, elsõ videóreceptünk meghozza a kedvetek az otthoni csokizáshoz, az érdeklõdõknek pedig ahhoz, hogy ellátogassanak valamelyik budapesti csokoládézóba, ahol találkozhatnak Bilák Imre kézmûves bonbonjaival.
Bilák Imre weboldala: http://bilakimre.uw.hu/index.html
A hozzávalók:
100 ml tejszín (30-35%-os)
másfél teáskanál kínai ötfûszer keverék
100 g étcsokoládé + 50 g tejcsokoládé
30 g vaj
cukrozatlan kakaópor (24%-os)
olvasztott étcsokoládé (63%-os)
Elkészítés:
Felmelegítjük a fûszerrel elkevert tejszínt, majd 20 percig pihenni hagyjuk. A tejszínes-fûszeres keveréket ráöntjük az összetört csokoládékra és vízgõz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük a szobahõmérsékletû vajat is. A masszát nyomózsákba töltjük, és sütõpapírra egyenletes formákat nyomunk, majd megvárjuk amíg teljesen kihûlnek. Ezután vízgõz felett megolvasztott (legalább 63%-os) étcsokoládéba mártjuk õket egy villa segítségével, majd cukrozatlan kakaóporba meghempergetjük a trüffeleket.
A videót készítette: Schubert István és Baukó Dániel