Fûszeres tisztított vajban posírozott tengeri sügér repcemagban, karamellizált radicchioval és narancsos huileyon-nal
sponsored links
Hónapok óta tervezem már, hogy összehozom a repceolajat és a repcemagot egy ételben. Azt hiszem, még tavasszal kezdtem el gondolkodni rajta, akkor még piros, mosolygó retekkel szerettem volna kombiálni, végül nem került rá sor. Ma azonban mondhatni fõszerep jutott a pirított magnak, mivel egy gyöngyörû darab tengeri sügért rejtett el, melyet eredetileg narancsos vajmártással akartam tányérra dobni. Azért narancs, mert karamellizált, enyhén kesernyés radicchio saláta volt a köret. Igazán könnyû elõétel született, melybõl, ha fõételt akarunk csinálni, akkor egy adag édeskömény-, vagy feketegyökérpüré tökéletesen megfelel kísérõnek. A mártásból azonban Robi nagyszerû ötlete alapján, az olajjal készült hollandi mártás, azaz "huileyon" készült, természtesen repceolaj hozzáadásával. A halat pedig kardamommal, szecsuáni borssal, csillagánizzsal és szerecsendió virággal ízesített tisztított ...