Fûszeres sütõben sült halfilé mandulás hagymás rizzsel és fügével

2011-11-23

sponsored links

 

Ez az egyik legsikeresebb összeállításom a házi  ünnepekre.  Szép színes és könnyû ételsor, természetesen kiegészíthetõ további fogásokkal is.
Ugyanúgy készíthetjük tengeri és édesvízi halból. Nagyon finom lesz friss pontyból, vagy busából.

A halfilével különösen, ha már így vesszük meg a halárusnál könnyû dolgunk lesz Eredetileg a hátán felbontott egész halból készítem (a fej is rajta marad), melyet így teljesen szétnyitva a pikkelyes felével lefelé elhelyezve sütök meg. Alkalmanként faszénparázson még ízletesebb ez az étel.

Még egy lehetõség, amikor elõzõ nap elõkészítjük a halat, és besózva, fûszerezve hûvös szellõs helyen gézzel letakarva ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/11/23/fusz...

sponsored links

Keres?s