Fûszeres sült csirkecombok mozzarellás paradicsomsalátával
sponsored links
Egy egyszerû és könnyû ebédet készítettem. Nem kell sok idõt eltölteni vele a konyhában. A salátát érdemes legalább egy órával a fogyasztás elõtt elkészíteni, hogy legyen kis ideje az ízeknek összeérni.
Hozzávalók 3 fõre:
Húshoz:
- 6 db hosszú csirkecomb
- 1 kk só
- 0,5 kk õrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl étolaj
Salátához:
- 20 dkg mozzarella sajt
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet õrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1-2 szál friss petrezselyemlevél
A combokat alaposan megtisztítjuk.
A husikat olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük, bedörzsöljük a fokhagymával, meghintjük a sóval, borssal.
Kb. 0,5 dl vizet öntünk a combok közé, alufóliával letakarva elõmelegített sütõbe toljuk.
200 fokon hõlégkeveréssel kb. 1 órát puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva ízlés szerinti pirosságig pirítjuk.
A megtisztított paradicsomot fél karikára, a mozzarellát kb. 1*1 cm-es kockára vágjuk.
Egy tálkába kanalazzuk az olajat, beleszórjuk a fûszereket és beleforgatjuk elõször a sajtot, majd a paradicsomot. Legvégül megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemlevéllel.