Fûszeres sült csicsókakrém sült csicsókás kovászos kenyérrel. Természetes kovásszal, természetesen.

2012-03-18

sponsored links


A csicsókaprojekt záróakkordja volt ez a párosítás. Nem mindennapi zöldségféle nálunk a csicsóka. Biztosan minden családban megvannak a kedvencek tekintetében a rangsorok. Bármennyire is egészséges zöldségféle a csicsóka, amikor megkóstoltam, már tudtam, hogy nem lesz egyszerû dolgom, hogy megszerettessem, de minimálisan megetessem a családdal. Nem azt az ízvilágot képviseli, ami nálunk az elsõszámú kedvencek közé emelné.
Egy próbálkozást mindenképpen megért, hogy találjak erre megoldást. Úgy hiszem, hogy nem vallottam szégyent, mert kihoztam mindent, amit a csicsókából tudtam. Már a mi ízlésünk szerint.

Alapvetõen készítettem egy fûszeres-fokhagymás sült csicsókát cserépedényben. Koktélparadicsommal együtt sütöttem, ez még szelídített illetve "javított" az ízeken. Ebben a bejegyzésben mutattam be:

Chilis-kakukkfüves grillezett koktélparadicsom és csicsóka héjas fokhagymával, cserépben


A koktélparadicsomot és a csicsóka egyharmadát tagliatelle ízesítésére, jobban mondva annak feltétének használtam fel. Fûszerkéregben sült szûzpecsenyéhez tálaltam fel:

Fûszerkéregben sült szûzpecsenye chilis, koktélparadicsomos-csicsókás tagliatellével


A maradék fûszeres, sült csicsókát pedig a héjában, vele sült fokhagymavelõvel és olívaolajjal krémesre kevertem. Egy részét felhasználtam a kovászos kenyérhez, a maradékot pedig utána ízesítettem és a frissen kisült, ropogós kovászos kenyérhez kínáltam.

Igazán kellemes volt a fûszeres-sült csicsókás ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s