Fûszeres sült csicsókakrém sült csicsókás kovászos kenyérrel. Természetes kovásszal, természetesen.
sponsored links
A csicsókaprojekt záróakkordja volt ez a párosítás. Nem mindennapi zöldségféle nálunk a csicsóka. Biztosan minden családban megvannak a kedvencek tekintetében a rangsorok. Bármennyire is egészséges zöldségféle a csicsóka, amikor megkóstoltam, már tudtam, hogy nem lesz egyszerû dolgom, hogy megszerettessem, de minimálisan megetessem a családdal. Nem azt az ízvilágot képviseli, ami nálunk az elsõszámú kedvencek közé emelné.
Egy próbálkozást mindenképpen megért, hogy találjak erre megoldást. Úgy hiszem, hogy nem vallottam szégyent, mert kihoztam mindent, amit a csicsókából tudtam. Már a mi ízlésünk szerint.
Alapvetõen készítettem egy fûszeres-fokhagymás sült csicsókát cserépedényben. Koktélparadicsommal együtt sütöttem, ez még szelídített illetve "javított" az ízeken. Ebben a bejegyzésben mutattam be:
Chilis-kakukkfüves grillezett koktélparadicsom és csicsóka héjas fokhagymával, cserépben
A koktélparadicsomot és a csicsóka egyharmadát tagliatelle ízesítésére, jobban mondva annak feltétének használtam fel. Fûszerkéregben sült szûzpecsenyéhez tálaltam fel:
Fûszerkéregben sült szûzpecsenye chilis, koktélparadicsomos-csicsókás tagliatellével
A maradék fûszeres, sült csicsókát pedig a héjában, vele sült fokhagymavelõvel és olívaolajjal krémesre kevertem. Egy részét felhasználtam a kovászos kenyérhez, a maradékot pedig utána ízesítettem és a frissen kisült, ropogós kovászos kenyérhez kínáltam.
Igazán kellemes volt a fûszeres-sült csicsókás ...