Fûszeres, sörös kacsasült
sponsored links
Ezt az ételt már elég rég készítettem, de az emléke még most is nagyon eleven. Isteni lett. Hálát adok az új sütõmért! Amíg nem volt, fogalmam sem volt, hogy milyen lehetõségek rejlenek a sütõben sütésben... A recept megjelent az októberi Erdélyi konyhában is.:)
Fûszeres, sörös kacsasült
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy konyhakész kacsacomb, só, bors, mediterrán húsfûszer, 2 evõkanál olívaolaj, 5 dl sör; a körethez: 50 dkg krumpli, 20 dkg zellergumó, 5 dkg vaj, 1,5-2 dl tej, só.
Elkészítése: A kacsacombokat jól megmossuk, majd felitatjuk róluk a vizet. Bedörzsöljük sóval és borssal, végül pedig megszórjuk mediterrán húsfûszerrel. Egy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a combokat bõrös felükkel lefele, és hirtelen ...