Fûszeres sós ropogós (paleo)
sponsored links
Többször készítettem már sokféle magvas ropogóst, de ez nagyon-nagyon finom lett. A recept ötlete innen származik, ezúton is köszönöm. Egyébként így ahogy a recept írja is elkészítettem, de több féle liszttel és fûszerekkel nekem még jobban ízlett.
100 g mandula
20 g szezámliszt
30 g tökmagliszt
60 g szezámmag
40 g lenmag
2 tojás (M-es)
1 kk só
25 g olvasztott kókuszolaj
fûszerek: fokhagyma granulátum, csilipehely, füstölt paprika (bármi, ízlés szerint)
A liszteket, magokat, sót tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást és az olvasztott kókuszolajat és egy evõkanál segítségével összekeverjük. A tészta szépen összeáll. Én egy sütõpapírra halmoztam és fólia alatt kinyújtottam 0,2 mm vastagra és egy derelyemetszõvel próbáltam egyenletes négyszögekké felvágni. Majd sütõpapírral együtt a tepsire húztam és elõmelegített sütõben 170 fokon kb. 20-25 percet sült. A vágások mentén még egyszer végigmentem a pizzavágóval még melegen, majd kihûlve üvegbe raktam. Nagyon-nagyon jó ízû, ropogós finomság. Én kenyér helyett ettem májkrémmel, cukormentes lekvárral.