Fûszeres, spenótos krumplifõzelék

2014-02-11

sponsored links

 Zabkása_Spenót 005.JPG

 

 

 

 

A spenót-krumpli párosítás nem számít nagy kuriózumnak, de ázsiai fûszerekkel megbolondítva rá sem lehet ismerni!

 

 

Az elmúlt hetekben sikerült egy elhúzódó, vírusos nyavalyával kiütnöm magam ? ez az oka a ?gyorsan, finomat? címkével feldíszíthetõ ételek sorozatának és az amatõr fotóknak. Fél órányi fõzés után már nemzeti hõsnek érzem magam! Bízom benne, hogy nem tart már sokáig ez az állapot, de vannak pozitív hozadékai, például ez a spenótos krumplifõzelék: akik szeretik ezt az összeállítást, mindenképpen próbálják ki ezt a receptet! Ha elég csípõsre sikerül, terápiás hatású, ezt igazolhatom :-).

 

 

 Zabkása_Spenót 007.JPG

 

Hozzávalók (4 adag):

 

 

400 g krumpli

250 g natúr, mélyhûtött spenótpüré

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

1 dl száraz fehér bor

2 dl tejszín

2 púpozott evõkanál kukoricaliszt

1 dl tisztított víz

30 g vaj

Fél-fél kávéskanálnyi a következõ fûszerekbõl: római kömény, õrölt fûszerkömény, csili, cayenne bors, fekete bors, õrölt szerecsendió, õrölt szegfûszeg, kardamom

 

A tálaláshoz: reszelt sajt, tükörtojás (opcionális)

 

 

Elkészítés:

 

 

  1. A mélyhûtött spenótot szobahõmérsékleten kiolvasztjuk.
  2. A krumplit megtisztítjuk, és negyedekre, majd kb. 7 mm vastag szeletkékre vágjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát átzúzzuk, a gyömbért lereszeljük.
  4. A vajat egy lábosban felolvasztjuk.
  5. Beleszórjuk a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Ha eléri ezt a színt, mellékeverjük a fokhagymát és a gyömbért is.
  6. Ezen a ponton kerülnek bele a fûszerek is: alaposan átkeverjük, majd kicsit lejjebb véve a lángot 1-2 percig együtt pirítjuk.
  7. Ezt követõen felöntjük a borral. Akkor újra teljes lángon addig kavarjuk, míg a bor alkoholtartalma elpárolog.
  8. Beletesszük a krumplit, és jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje a boros-fûszeres massza.
  9. Megsózzuk, hozzákeverjük a parajpürét, fellazítjuk egy kis vízzel, és lassú tûzön, lefedve puhára pároljuk benne a krumplit (kb. 10 perc).
  10. A tejszínt simára keverjük a kukoricaliszttel, és a puhára párolt, spenótos krumplihoz adjuk.
  11. 3-4 percig együtt fõzzük, majd levesszük a tûzrõl, és tálaljuk.
  12. Mi tükörtojással és a reszelt sajttal ettük.

 

 

 

Zabkása_Spenót 006.JPG

Zabkása_Spenót 008.JPG

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/02/11/fu...

sponsored links

Keres?s