Fûszeres-répás zabkeksz
sponsored links
Nemrég éppen Torkosborz oldalát nézegettem, amikor megláttam, hogy pár hete a túrós kuglófom volt a nap legnézettebb bejegyzése, elõször csak meredtem a fotóra, nagyon boldog lettem tõle. Nagyon örülök neki, hogy vannak emberek, akik követik a blogomat, szeretném megköszönni nekik, mert nagyon sokat jelent! :)
Ezután nem is tudom pontosan hogy tévedtem Csak a Puffin és Konyhalál oldalaira, de végül jónéhány receptet sikerült összeírogatnom magamnak. Ezt a kekszet Csak a Puffinnál találtam, és nem hagyott nyugodni, amíg ki nem próbáltam. Még nekem is meglepõ egy picit, pedig én aztán mindent képes vagyok összekutyulni, de egyáltalán nem rossz. Aki szereti a különleges ízeket, nyugodtan tegyen egy próbát ezzel is, csak nehogy túl sok chilit tegyen bele, mint én! :)
Hozzávalók 18 darabhoz:
- 130 reszelt sárgarépa (10,4 g CH)
- 10 g szezámmag (1 g CH)
- 80 g tk. tönkölyliszt (51,12 g CH)
- 20 g zabpehelyliszt (14,26 g CH)
- 40 g darált dió (4,8 g CH)
- 50 g zabpehely (34,05 g CH)
- 70 g xilit (35 g CH)
- 1/3 ek õrölt chili
- 1/4 ek só
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 100 g olvasztott margarin
- 1/4 tk sütõpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
Egy tálban jól összekeverjük a hozzávalókat, majd min. 2-3 órára hûtõbe tesszük.
A sütõt elõmelegítjük 200 fokra. A masszából kb. diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és kissé ellapítva egy sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket. Hagyjunk közöttük pár centi helyet, mert jól meg fognak nõni. 12-13 perc alatt készre sütjük, hogy a tetejük egy picit megbarnuljon.
A recept összesen 150,63 g CH-t tartalmaz, így egy darab 8,36 g-ot.