Fûszeres, ropogós bundájú sertésszelet áfonyaöntetes salátával
sponsored links
Szombaton általában valami egyszerû ebédet szoktam készíteni. Azért nem viszem túlzásba, mert vasárnap szoktam belehúzni, amikor ugyanis általában fõzök levest, sütök valamilyen húsfélét meg még egyszerûbb desszertet is készítek. Meg amúgyis szombaton este valami vacsi úgyis van mindig, ami pótolja az ebédet. Holnap például pizza lesz, aminek a tésztája majdnem egy hétig készült. Egyszer ígérem annak a receptjét is megírom. Egyenlõre kísérleteztem, nagyon finom lett. A fele adag tésztát lefagyasztottam, most tesztelem, hogy milyen lesz így.
De most akkor jöjjön az egyszerû ebéd, aminek a receptjét a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is megtalálhatjátok. A fûszereket a Fûszerész webshopjából könnyen megrendelhetitek.
De most akkor jöjjön az egyszerû ebéd, aminek a receptjét a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is megtalálhatjátok. A fûszereket a Fûszerész webshopjából könnyen megrendelhetitek.
Fûszeres, ropogós bundájú sertésszelet áfonyaöntetes salátával
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéscomb
só
õrölt bors
a panírozáshoz:
1,5 bögre kukoricapehely
1 bögre zsemlemorzsa
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfû
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 tojás
3 evõkanál liszt
a sütéshez:
olaj
a tartármártáshoz:
1 tojássárgája
1 dl olaj
2 dl görög joghurt
1 evõkanál fehérborecet
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
1 kávéskanál mártogatós fûszerkeverék
só
õrölt bors
a salátához:
1/2 jégsaláta
2 paradicsom
6 retek
2 szál újhagyma
1 kisebb kaliforniai paprika
1/4 uborka
4 evõkanál konzervkukorica (leszûrve)
az öntethez:
5 dkg áfonya
3 evõkanál balzsamecet
2 evõkanál tökmagolaj
1 teáskanál méz
só
õrölt bors
1 kávéskanál morzsolt kakukkfû
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
a tálaláshoz:
burgonyapüré, sült burgonya vagy párolt rizs
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A kukoricapelyhet robotgéppel durvára aprítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fûszereket. A húst lisztbe, felvert tojásba és a fûszeres zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
A tartármártáshoz a tojássárgáját habverõvel felverjük, miközben szép lassan hozzáöntjük az olajat. Kikeverjük a joghurttal és a mustárral. Hozzáadjuk az ecetet, a citromlevet, a mézet, majd sóval, borssal és a fûszerkeverékkel ízesítjük.
A salátához a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és összeforgatjuk a kukoricával. Az öntet hozzávalóit krémesre turmixoljuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy kissé folyékony állagú legyen. Tálaláskor a salátára öntjük.
A ropogós rántott szeleteket a tartármártással és a salátával tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonyapürét, sült burgonyát vagy rizst.
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéscomb
só
õrölt bors
a panírozáshoz:
1,5 bögre kukoricapehely
1 bögre zsemlemorzsa
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfû
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 tojás
3 evõkanál liszt
a sütéshez:
olaj
a tartármártáshoz:
1 tojássárgája
1 dl olaj
2 dl görög joghurt
1 evõkanál fehérborecet
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
1 kávéskanál mártogatós fûszerkeverék
só
õrölt bors
a salátához:
1/2 jégsaláta
2 paradicsom
6 retek
2 szál újhagyma
1 kisebb kaliforniai paprika
1/4 uborka
4 evõkanál konzervkukorica (leszûrve)
az öntethez:
5 dkg áfonya
3 evõkanál balzsamecet
2 evõkanál tökmagolaj
1 teáskanál méz
só
õrölt bors
1 kávéskanál morzsolt kakukkfû
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
a tálaláshoz:
burgonyapüré, sült burgonya vagy párolt rizs
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A kukoricapelyhet robotgéppel durvára aprítjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fûszereket. A húst lisztbe, felvert tojásba és a fûszeres zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
A tartármártáshoz a tojássárgáját habverõvel felverjük, miközben szép lassan hozzáöntjük az olajat. Kikeverjük a joghurttal és a mustárral. Hozzáadjuk az ecetet, a citromlevet, a mézet, majd sóval, borssal és a fûszerkeverékkel ízesítjük.
A salátához a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és összeforgatjuk a kukoricával. Az öntet hozzávalóit krémesre turmixoljuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy kissé folyékony állagú legyen. Tálaláskor a salátára öntjük.
A ropogós rántott szeleteket a tartármártással és a salátával tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonyapürét, sült burgonyát vagy rizst.