Fûszeres pulykamell, citromos-joghurtos burgonyával
sponsored links
Alíz, a Selectfood blog írója hirdette meg az 50. VKF-et. Az általa választott téma az ehetõ virágok. Viszonylag kevés virággal sütöttem-fõztem eddig, így igazán felkeltette érdeklõdésemet. Egy fõételt hoztam: hibiszkuszvirágban és narancsvirágvízben pácolt pulykamellet, citromos-joghurtos burgonyával tálalva.
A recept 3 fõre szól, éhesebbeknek 2re :) A narancsvirágvízzel bánjunk csínján, mert a sok igazán el tudja rontani az ételt.
Hozzávalók (2-3 fõre):
2 nagy szelet pulykamellfilé (300-350 g)
3 ek olívaolaj
1 ek narancsvirágvíz
1 tk õrölt hibiszkuszvirág
50 g õrölt kesudió
só, frissen õrölt színes bors ...