Fûszeres-pudingos almaleves
sponsored links
A húsvéti ételdömping után valami egyszerû és húsmentes ebédet terveztem. Pár alma türelmesen várta sorsát a konyhapulton, így ezekbõl egy kis pudingos leves készült. Télen melegen, nyáron jól behûtve az igazi.
Hozzávalók 4 fõre:
- 7 közepes darab alma
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk õrölt fahéj
- 1 csipet õrölt szerecsendió
- cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjas, szerecsendiót és puhára fõzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a levesbõl mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.