Fûszeres pizzakenyér
sponsored links
Ez olyan se kenyér, se pizza, miközben tényleg hordoz valamit mindkettõbõl. Kenyér, mert az állaga, legalábbis ami a belsejét illeti ahhoz hasonlít, és pizza, mert a benne lévõ fokhagyma és a fûszer arra emlékeztet.
Megdöbbentõ a fokhagymás kelõ tészta illata, ami elõször csak kikúszott a kenyérsütõbõl, aztán elárasztotta a spejzt, végül belakta magát a konyhába. Persze nem örökre, csak 40 percere kábé, és messze nem volt kellemetlen, sokkal inkább ínycsiklandónak éreztem, annak ellenére, hogy csak ritkán vagyok barátja a fokhagyma szagnak, ha az a saját konyhámban lakik. Talán az is közrejátszott, hogy jelen volt a tésztában némi oregánó is, így aztán együtt hárman, mármint az élesztõs tészta, a fokhagyma és az oregánó, fantasztikus, elegyet adtak.
A tésztát miután megsül, be kell kenni plusz fokhagymás sós vajjal, ami rendkívül élõvé, friss intenzív ízûvé teszi és megpuhítja a kenyér héját. Pazar élmény végigsimogatni az ecsettel a kenyeret, és figyelni, ahogy megolvad rajta a vaj.
A paradicsomokat csak úgy viccbõl raktam rá, de nagyon a helyén volt úgy is.
Hozzávalók:
120ml víz
24g puha vaj
4g só
12g cukor
210g kenyérliszt (nagyititka) ...