Fûszeres pitypangméz, kicsit másképp
sponsored links
Végre sikerült idõt szakítanom, hogy pitypangmézet készítsek. Persze enyhén szólva is csak jóindulattal nevezhetõ méznek, hiszen cukorszirupról van szó, de legalább gyógynövényes. Azért vagyok kicsit ellenségesnek tûnõ, mert én és a cukor nem vagyunk túl jóban. Amikor csak lehet igyekszem helyettesíteni a répacukrot, most kevésbé sikerült, mert másom nem volt itthon, de ki fogom próbálni pl. nádcukorral. Mézzel azért nem akartam, mert a melegítésnél a méz egészséges hatóanyagai károsodnak, bár a cukortartalma biztosan mûködne itt is.
Kb. egy másfélliteres kisvödröt teleszedtem pitypang virággal. Tiszta helyen szedtem, a gyûjtés elõtti napon esõ is volt. Így nem mostam meg a virágokat, hogy virágport ne mossam ki belõlük.
A virágok kb. felét egy nagy lábasba tettem, leöntöttem annyi vízzel, ami ellepte õket. Elkezdtem melegíteni, közben a virágok kicsit összeestek, ezután belepakoltam a többi ...