Fûszeres pisztráng sütõpapírban
sponsored links
Ezt a pisztrángot a Fiútesóm barátnõje hozta, sajnos õ nem tudott enni belõle, mert sehogy se tudtuk úgy összeegyeztetni a sütést, hogy õ is ott legyen. Zsuzsi, köszi, legközelebb közösen is készítünk, jó? :) Nagyon szerettük :)
Hozzávalók(3 személy számára): 3 pisztráng, 1 citrom, 3 babérlevél, 3 ? 4 evõkanál szárított vagy friss petrezselyemzöld, só, bors, 4 ? 5 evõkanál olívaolaj. A körethez: 4 dkg fagyasztott zöldborsó, 3 ? 4 cikk fokhagyma, kevés olaj, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése:
- A pisztrángok pikkelyeit éles késsel, a farkától a feje felé haladva eltávolítjuk, majd alaposan megmossuk, papírtörlõvel leszárítjuk.
- Az így elõkészített pisztrágokat kívül ? belül alaposan sózzuk, borsozzuk.
- A petrezselyemzöldet elkeverjük az olívaolajjal és a halakat kívül ? belül alaposan bekenjük vele, majd mindeniket megtöltjük egy ? egy kettõbe vágott citromkarikával és a babérlevéllel.
- Miután fûszereztük a pisztrángokat egyesével sütõpapírba csomagoljuk, a tetején duplán tûrve a papírt, a két szélén pedig összecsavarjuk, hogy a keletkezett gõz bennt maradjon.
- A pisztrángokat egy tepsibe helyezzük, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon, fél óra alatt megpároljuk, majd a sütõpapírt kibontva picit megpirítjuk, de csak 5 ? 6 percig, hogy a hal húsa ne száradjon ki.
- A körethez a felforrósított olajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a még fagyos zöldborsót, átforgatjuk, felöntjük, 1, 5 dl meleg vízzel, puhára pároljuk, a tejföllel 5 ? 8 perc alatt besûrítjük.