Fûszeres paradicsomos kenyér napsütésben.:)
sponsored links
Tegnap este paradicsomos kenyeret sütöttem, a lilahagymás után ezt szeretem a legjobban. Bár nem elõször készítettem, de a mennyiségekkel mindig bajban vagyok. A lisztek, paradicsompürék nem egyformán viselkednek, így több-kevesebb folyadékot mindig tennem kell még a tésztához. A receptet azért leírom, de ha összeáll a tészta az állagán lehet látni, hogy jó lesz -e.
Nagyon finom, puha, pizzára emlékeztetõ íze lesz a kenyérnek. A paradicsomlével/paradicsompürével való színezést, ízesítés a színes csiga receptjén mutattam be elõször, de kenyértésztával is nagyon jól mûködik. Az ízesített kenyereket én vajjal vagy natúr krémsajttal, zöldségekkel szeretem a legjobban. Próbáljátok ki!:)
Fûszeres paradicsomos kenyér (kenyérsütõgépben)
Hozzávalók:
20 dkg paradicsompüré
100-120 ml tej
1,5 tk. só
1 evk. ecet
2 evk. olívaolaj ...