Fûszeres paprikás sertésragu
sponsored links
Falun lakó kolléganõm (aki soha, de soha nem veszti el a hidegvérét) izgatottan hívott fel egy szerda este. Az egyik malacuk eltörte a lábát, le kell vágni, kérek-e a húsból. Hogyne kérnék. Másnap érkezett bõ háromkilónyi bõrös comb és olyan karajszeletek, amelyek együtt voltak levágva az oldalassal. Négy csomaggal lett a mélyhûtõben. Miután volt belõle malacsült serpenyõben és agyagedényben is, elgondolkoztam valami összetettebb megoldáson, és eszembe jutott a kedvenc gasztrosorozatom, amelyben Jamie Oliver saját tanyáján termeszti a zöldségeket. Az egyik részben fõzött egy sertéspörköltre kísértetiesen emlékeztetõ ételt, de ebben is volt azért néhány twist, ami nem biztos, hogy eszébe jutna annak, aki ezt az ételt rendszeresen fõzi.
Fûszeres paprikás sertésragu (4 személyre):
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra. 1 kg bõrös malachúst egy vagy két darabban megpirítjuk kevés olívaolajon egy olyan lábasban, amelyet be tudunk tenni a sütõbe késõbb, lefedve. Közben a húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalán. Közben apróra vágunk 1 nagy fej vöröshagymát, és miután kivettük a húst, a vöröshagymát kevés sóval megpároljuk az olajon. A párolás végén hozzáadunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is, és 1 teáskanál köménymagot, kevés majorannát, chilipelyhet ízlés szerint, és végül 2 púpozott teáskanál pirospaprikát. Beleteszünk egy doboz hámozott paradicsomot, és többféle paprikát, például 2 darab ...