Fûszeres mazsolaboros meggylekvár / gasztroajándékba

2018-05-29

sponsored links



 Ismét egy újabb adag különleges ízû lekvárt fõztem,és 110 ml  csinos üvegekbe raktam el.
Biztosan észre vettétek hogy most kicsi üvegekbe rakom el a lekvárokat és ennek az az oka hogy a
Bianka lányom szeptemberben férjhez megy és ezek lesznek a köszönõajándékok. Eddig öt félét fõztem és még szeptemberig még öt fajtát kell kitalálnom,hogy meglegyen a tíz fajta különleges ízû lekvár az esküvõre. Nagyon finom ízû lekvár lett,és mivel itt a meggy szezon,ne sokáig gondolkozzatok,inkább fõzzetek ti is, egy finom mazsolaboros meggylekvárt!





Hozzávalók:
1800 g. kimagozott meggy
600 g cukor
1 csomag  Dr.Oetker dzsemfix szuper 3:1
1 csomag Dr. Oetker dzsemfix narancshoz
1 csomag forralt bor fûszerkeverék
200 ml Görög Mavrodaphne Mazsolabor Fûszeres-gyümölcsös édes vörös likõrbor
( Lidl-ben kapható)

Továbbá: 18 db 110 ml üveg

Elkészítése:
A meggyet mossuk meg és magozzuk ki.
Mérjünk ki 1800 grammot és turmixoljuk pépesre.
Öntsük át egy fazékba,adjuk hozzá a bort,a két fajta dzsemfixet,a cukrot és a fûszerkeveréket.
Keverjük el és forraljuk fel,majd forralás után fõzzük állandó kevergetés közben 5 percig.
Forró steril üvegekbe mérjük ki,majd azonnal lezárjuk és egy-két percre a kupakos aljára állítjuk. 
            Ezután mehetnek is a kamrába.

Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb módon.


Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal  lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el.
 
Mikrosütõ: A kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.







Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/05/fuszere...

sponsored links

Keres?s