Fûszeres mazsolaboros meggylekvár / gasztroajándékba
sponsored links
Ismét egy újabb adag különleges ízû lekvárt fõztem,és 110 ml csinos üvegekbe raktam el.
Biztosan észre vettétek hogy most kicsi üvegekbe rakom el a lekvárokat és ennek az az oka hogy a
Bianka lányom szeptemberben férjhez megy és ezek lesznek a köszönõajándékok. Eddig öt félét fõztem és még szeptemberig még öt fajtát kell kitalálnom,hogy meglegyen a tíz fajta különleges ízû lekvár az esküvõre. Nagyon finom ízû lekvár lett,és mivel itt a meggy szezon,ne sokáig gondolkozzatok,inkább fõzzetek ti is, egy finom mazsolaboros meggylekvárt!
Hozzávalók:
1800 g. kimagozott meggy
600 g cukor
1 csomag Dr.Oetker dzsemfix szuper 3:1
1 csomag Dr. Oetker dzsemfix narancshoz
1 csomag forralt bor fûszerkeverék
200 ml Görög Mavrodaphne Mazsolabor Fûszeres-gyümölcsös édes vörös likõrbor
( Lidl-ben kapható)
Továbbá: 18 db 110 ml üveg
Elkészítése:
A meggyet mossuk meg és magozzuk ki.
Mérjünk ki 1800 grammot és turmixoljuk pépesre.
Öntsük át egy fazékba,adjuk hozzá a bort,a két fajta dzsemfixet,a cukrot és a fûszerkeveréket.
Keverjük el és forraljuk fel,majd forralás után fõzzük állandó kevergetés közben 5 percig.
Forró steril üvegekbe mérjük ki,majd azonnal lezárjuk és egy-két percre a kupakos aljára állítjuk.
Ezután mehetnek is a kamrába.
Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb módon.
Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el. Mikrosütõ: A kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.