Fûszeres marharaguval töltött padlizsán csónak
sponsored links
A török paradicsom, azaz a padlizsán Magyarországon is egyre jobban elterjed és hazánkban is könnyû termeszteni. Franciául aubergin, németül Eierfrucht, olaszul melenzani, és törökül padlican (!!!). Nemhiába, az oszmán birodalom kulináris kultúrája nagy hatással volt a magyar konyhára .
Törökországban tanultam ezt a receptet, mely autentikusan bárány hússal készül, de most csak apróra vágott marha fehérpecsenyét használtam.
A receptet már egyszer leírtam részletesen itt amikor az iszambuli fõzõiskolában tanultam, most az otthoni változatot készítettem el.
Hozzávalók:
4 db padlizsán (fejenként 1 db)
20 dkg puha marhahús (pl: fehérpecsenye)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
2 ek darált pirospaprika (helyettesíthetõ chili pehellyel)
2 db paradicsom
2 db édes húsú zöldpaprika
Elõkészületek:...