Fûszeres lencsés-sárgaborsó tojással.
sponsored links
A sárgaborsólevest és a fõzeléket nagyon szeretem, és fõleg télen többször is megfõzöm mindkettõt. Azonban most rátaláltam egy sárgaborsóval, és vörös lencsével készült egytálétel receptre, amely rögtön megtetszett. Kicsit a saját ízlésemre formálva aztán el is készítettem. Nekem nagyon ízlett, mert nemcsak egyszerû, hanem igen laktató is. A sütõben töltött idõ pedig csakis attól függ, hogy lágyabban, vagy esetleg jobban megsütve szeretnénk elfogyasztani a tojást. Én kicsit keményebbre sütöttem, mert úgy szeretem, de ez már ízlés dolga.
Hozzávalók:
15 dkg vörös lencse
15 dkg sárgaborsó (feles borsó)
1 ek olaj
2-3 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 l zöldségalaplé
1 mk curry
só
õrölt fehér bors
koriander levél (ízlés szerint)
petrezselyemzöld (ízlés szerint)
2 dkg vaj
4 db tojás
Az újhagymát szeleteljük fel vékonyra, majd az olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a vörös lencsét, és a sárgaborsót. Keverjük össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fûszerezzük sóval, õrölt borssal, és a curryvel, majd fõzzük puhára. (amikorra a lencse és a borsó megfõl felszívja az alaplevet, és besûrûsödik)
Ezután vegyük le a tûzrõl, majd keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet, és petrezselyemzöldet.
A formát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a fûszeres lencsés-sárgaborsót. Ezután csináljunk kis mélyedéseket, és óvatosan üssük bele a tojásokat, majd szórjuk meg egy csipet sóval.
Helyezzük be a sütõbe, és közepes hõmérsékleten süssük 15-20 percig. (a sütési idõ attól függ, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy keményebbre szeretnénk sütni)
A sütõbõl kivéve hagyjuk egy kicsit hûlni, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.