Fûszeres kókuszos quinoa pehely granola (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017-10-30

sponsored links

Ezer éve, pontosan két éve és két hónapja volt utoljára granola recept a blogomon. Ez sem blog receptnek készült, csak kókuszjoghurt recepttel kísérletezem egy konyhai gép segítségével és ahhoz készítettem ropogós granolát, hogy tudjuk mivel enni. Annyira finom lett a granola, hogy muszáj elhoznom a receptet nektek is. ? Megint csak – ahogyan a granola receptek többsége születik -, véletlenszerûen dobáltam össze egy tálba mindent, amit találtam itthon. Mogyoró, mandula, napraforgómag, lenmag, quinoa pehely, gluténmentes zabpehely, kókusz chips és a fûszerek: fahéj, vanília és õrölt kardamom. Egyedül a kókusz chipset sütöttem/pirítottam külön egy serpenyõben, hogy ne égjenek meg nagyon, de ha a tepsiben sütés végén adjuk a granolához úgy is rendben van, csak tényleg figyeljünk rá, mert nagyon könnyen megég.

Kókuszjoghurtba, kására és smoothie bowlok tetejére szórtuk ezt a fûszeres granolát, amit mindannyian imádtunk. Holnap már sütöm is a következõ adagot. Ti is próbáljátok ki vagy mentsétek el a receptet, mert karácsonyi gasztro ajándékként nagyon jól fog jönni egy ilyen illatos, ropogós granola. Érdemes dupla adagot csinálni belõle!

Fûszeres kókuszos quinoa pehely granola (laktózmentes, vegán)
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
Ropogós, fûszeres granola. Kiváló reggelire vagy délutáni nasinak!
Szerzõ:
Recept típusa: snack, reggeli
Konyha: vegán
Adag/mennyiség: 4 fõre
Hozzávalók
  • 1 bögre quinoa pehely
  • 1 bögre aprószemû gluténmentes zabpehely
  • 1 bögre mandula/törökmogyoró, vegyesen, durvára aprítva
  • 1 bögre napraforgómag
  • ¾ bögre kókusz chips
  • 3 evõkanál lenmag
  • 3 evõkanál extra szûz kókuszzsír, olvasztva
  • 3 evõkanál agavészirup (opcionális)
  • 1 teáskanál õrölt fahéj
  • ¼ teáskanál õrölt vanília
  • ¼ teáskanál õrölt kardamom
Elkészítés
  1. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
  2. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütõpapírral.
  3. Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: quinoa pehely, zabpehely, mandula, törökmogyoró, napraforgómag, lenmag, fahéj, vanília, kardamom.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: a kókuszzsírt és az agavészirupot.
  5. Ezt a nedves keveréket adjuk a szárazhoz és jól keverjük el, hogy a kókuszzsír és az agavészirup mindenhol befedjék (érintsék) a magokat.
  6. Borítsuk rá a tepsire és kanállal egyengessük el, hogy mindenhova egyformán jusson.
  7. Süssük kb. 10-12 percig, keverjük át, majd süssük újabb 10 percig, amíg aranybarna lesz (ellenõrizzük folyamatosan, mert sütõ függõ, hogy milyen hamar lesz kész).
  8. Sütés közben egy száraz tapadásmentes serpenyõben enyhén pirítsuk meg a kókusz chipset 3-4 perc alatt, majd ha a sütõt elzártuk, keverjük a chipset a granolához.
  9. Üvegben/dobozban tartva hetekig eláll. Bár nem fog addig tartani, ezt garantálom!
Jegyzetek
A recepthez használt bögre 250 ml-es.
Bármilyen magot használhatunk hozzá, diót, kesudiót, pisztáciát, tökmagot, amit találunk a kamránkban.
Az agavészirupot el is hagyhatjuk, így teljesen cukormentes lesz a granola.
Lehet csak quinoa pehelybõl készíteni.
3.5.3226


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/10/fuszere...

sponsored links

Keres?s