Fûszeres keksz és az ajándékaim
sponsored links
Második szülöttemtõl kaptam az ajándékaimat, a szakácskönyvet, a bio édességeket és a fûszereket. Tudja, hogy mit szeretek, mi érdekel. Könnyû annak, aki New Yorkban tanul (õsztõl pedig Bostonban, a Harvardon), csak el kell ugrania a 11-ik sugárút és az-51 ik utca sarkára a La Boite - Epice nevû galériába, ahol fûszerkeverékek és kekszek készülnek. Lior Lev Sercarz a tulajdonos, fûszereket komponál és süteményeket süt, a betérõ vásárlókkal beszélget, tanít. Ez olyan bensõséges, személyes. Félévenként új mûvész képeit állítja ki, amikbõl ihletet merít az új kekszkollekcióhoz. Elõször egy éve olvastam róla Chili&Vanília blogján, "Interjú a New York-i fûszerguruval", ami rögtön lenyûgözött. A 2012-es katalógus 41 db izgalmasnál izgalmasabb keveréket tartalmaz. Bármelyiket szívesen kipróbálnám. A kezemben tartott dobozkából fantasztikus illat árad. Természetesen már a mind a három keveréket használtam. A padlizsános bulgurhoz a N.7-Pierre Poivre (8 different peppers) keveréket, a képen látható kekszhez pedig N.5-Breeze(tea, anise, lemon), N.11-Cancale(Fleur de Sel, orange, fennel) fûszerkeverékeket.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
17 dkg õrölt mandula
20 dkg kristálycukor
22 dkg liszt
2 csapott teáskanál N.5 Breeze(tea, ánizs, citrom)
2 csapott teáskanál N.11 (Fleur de Sel, narancs, édeskömény) ...