Fûszeres húsragu sütõtökkel és sajttal
sponsored links
Orvosi elõírásra változtatunk étrendünkön. Eddig se gondolom, hogy tõlem akár a családom, akár a barátaink, akár bárki aki evett már a fõztömbõl nagyon zsíros ételeket szokhatott meg, de most a szénhidráttartalomra és a mennyiségre nagyon oda fogunk figyelni egy jó darabig.
Elõvettem a régebbi és azóta is folyamatosan járó Nõk Lapja Konyha magazinjaimat, melyben a Dolce Vita Blog szerzõje ajánl egy-egy egész napi menüt, ezekbõl szemezgetek. Ezek a receptek mindig 2 fõre szólnak majd, de nekünk általában egy adag még szokott maradni belõle.
Reggelire zabkását eszünk, vagy turmixot iszunk kókusztejjel, tízóraira és uzsonnára gyümölcs, ebédre és vacsorára egy-egy 160 gramm diétás recept.
A 160 grammos diéta lényege, hogy naponta legfeljebb 160 grammnyi szénhidrátot fogyaszthatunk el az alábbi megoszlásban: reggelire 30, tízóraira és uzsonnára 20-20, ebédre 50 és vacsorára 40 gramm.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
olívaolaj
40 dkg darált sertás-marhahús vegyesen
1 ek. õrölt pirospaprika
2 ek. curry fûszerkeverék
só
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomszósz
40 dkg (tisztítva mérve) sütõtök
5 dkg sajt
Elkészítési idõ: 45 perc
Szénhidráttartalom: 32 gramm/adag
A felaprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a húst és lepirítom. Fûszerezem sóval, paprikával, curryvel, fokhagymával. Belekeverem a paradicsomszószt és 1 dl vizet is, majd takarékon még kb 15 percig lefedve puhára párolom.
A sütõtököt meghámozom és kb 1-1 cm-es kockákra felvágom, majd egy serpenyõben úgy, hogy ne fedjék egymást, kevés olívaolajon megsütöm õket. Tálaláskor a sütõtökre szedem a húsragut és megszórom reszelt sajttal.