Fûszeres, héjában sült újburgonya
sponsored links
Jelenlegi kedvenc vacsorám. Olyannyira, hogy most is éppen sül egy adag a sütõben és mire befejezem a bejegyzés írását, el is készül, Imi megérkezik Balatonról, Dávid is befut egy szatyornyi frissen szedett halászi cseresznyével és egy nagy pohár fröccsel vagy borral elfogyasztjuk a teraszon ezen a szép nyári estén.
Elõzõ posztomban a paprikás krumplinál említettem, hogy imádom az újburgonyát, így amíg szezonja van rengeteget eszek belõle, különféle módon elkészítve, lehetõleg a héjával együtt. A sütõben sült változat köretként is megállja a helyét vagy önálló ételként, friss salátával tálalva.
Nekem a tzatzikire esett a választásom, amikor a saláta összeállításán gondolkodtam. Szerintem a fokhagymás-joghurtos salátalé nagyon jól kiegészíti a sült burgonyát.
A krumpli fûszerezését pedig a Stork Manufaktúra Kft. Szárika Tepsis burgonya fûszerkeverékével oldottam meg, mely a következõ szárított zöldség- és fûszernövényeket tartalmazza:
- paszternák
- sárgarépa
- póréhagyma
- vöröshagyma
- petrezselyemlevél
- zellerlevél
- paradicsompor
- fokhagymapor
- fûszerpaprika
- õrölt feketebors
Természetesen mindenki összeállíthatja magának a kedvenc fûszereibõl a keveréket, de én nagyon megörültem a fent említett terméknek, hiszen csupa olyan zöldséget és fûszert tartalmaz amit szeretek. Leteszteltem, tényleg nagyon jó ízt ad a burgonyának.
A sült krumpli elkészítésében semmi ördöngõsség nincs és pont ez a jó benne! Csak megfûszerezem, betolom a sütõbe és amíg sül, megterítem az asztalt.
Hozzávalók:
- 1 kg parázsburgonya (újkrumpliból)
- 2 evõkanál olaj
- 2 evõkanál Szárika Tepsis burgonya fûszerkeverék vagy tetszés szerint bármilyen egyéb fûszer
- só ízlés szerint
A burgonyát megmostam, lecsöpögtettem. Egy sütõtálba belehelyeztem, meglocsoltam az olajjal, megszórtam a fûszerekkel és sóval, jól összekevertem. Lefedtem és 250 fokra elõmelegített sütõbe toltam.
A sütési idõ a krumpli nagyságától függ, nekem 25 perc kellett míg teljesen megpuhult.
Forrón tálaltam jól lehûtött salátával és még jobban lehûtött rozé borból készített fröccsel. :) Kedves olvasónk, István, a Facebook-on jelezte, hogy könnyû kis fehérborral is el tudná képzelni. Meg is fogadom a tanácsát. Én pedig grillezett húsok mellé ajánlom még ezt a finom krumplit, természetesen sok-sok salátával.
A tzatzikirõl a következõ bejegyzésemben olvashattok majd.
Elõzõ posztomban a paprikás krumplinál említettem, hogy imádom az újburgonyát, így amíg szezonja van rengeteget eszek belõle, különféle módon elkészítve, lehetõleg a héjával együtt. A sütõben sült változat köretként is megállja a helyét vagy önálló ételként, friss salátával tálalva.
Nekem a tzatzikire esett a választásom, amikor a saláta összeállításán gondolkodtam. Szerintem a fokhagymás-joghurtos salátalé nagyon jól kiegészíti a sült burgonyát.
A krumpli fûszerezését pedig a Stork Manufaktúra Kft. Szárika Tepsis burgonya fûszerkeverékével oldottam meg, mely a következõ szárított zöldség- és fûszernövényeket tartalmazza:
- paszternák
- sárgarépa
- póréhagyma
- vöröshagyma
- petrezselyemlevél
- zellerlevél
- paradicsompor
- fokhagymapor
- fûszerpaprika
- õrölt feketebors
Természetesen mindenki összeállíthatja magának a kedvenc fûszereibõl a keveréket, de én nagyon megörültem a fent említett terméknek, hiszen csupa olyan zöldséget és fûszert tartalmaz amit szeretek. Leteszteltem, tényleg nagyon jó ízt ad a burgonyának.
A sült krumpli elkészítésében semmi ördöngõsség nincs és pont ez a jó benne! Csak megfûszerezem, betolom a sütõbe és amíg sül, megterítem az asztalt.
Hozzávalók:
- 1 kg parázsburgonya (újkrumpliból)
- 2 evõkanál olaj
- 2 evõkanál Szárika Tepsis burgonya fûszerkeverék vagy tetszés szerint bármilyen egyéb fûszer
- só ízlés szerint
A burgonyát megmostam, lecsöpögtettem. Egy sütõtálba belehelyeztem, meglocsoltam az olajjal, megszórtam a fûszerekkel és sóval, jól összekevertem. Lefedtem és 250 fokra elõmelegített sütõbe toltam.
A sütési idõ a krumpli nagyságától függ, nekem 25 perc kellett míg teljesen megpuhult.
Forrón tálaltam jól lehûtött salátával és még jobban lehûtött rozé borból készített fröccsel. :) Kedves olvasónk, István, a Facebook-on jelezte, hogy könnyû kis fehérborral is el tudná képzelni. Meg is fogadom a tanácsát. Én pedig grillezett húsok mellé ajánlom még ezt a finom krumplit, természetesen sok-sok salátával.
A tzatzikirõl a következõ bejegyzésemben olvashattok majd.