Fûszeres hagymás sült újkrumpli, az igazi tavaszi köret
sponsored links
Nem sok olyan ember van szerintem, aki ne szeretné ezt a tavaszi nagy kedvenc köretet (akár önálló étel is lehet, ahogy most nálunk is megesett egy kis salátával és mártogatóssal kiegészítve), a kis apró, ropogósra sült újkrumplit. Annyit sem érdemes vele bajlódni, hogy a héját eltávolítsuk, egy alapos dörzsölés is megteszi neki és irány a sütés! :-) A variáció és a lehetõségek tárháza végtelen ami a fûszerezését -na és az elkészítését- illeti, így bátran nyúljunk a fûszerek közé! Ez nem is igazából recept, mert annak annyira nem nevezhetõ, de azért érdemes megemlékezni róla a blogon is, mert szeretjük, szerettük. :-)
Kiváló köret húsok mellé, akár együtt sütve is, úgy is másik oldaláról tehet tanúbizonyságot ez a kis apróság a szaftos hússal karöltve.
Tavaszi miniatûr újkrumpli vadászatra fel (cél a 1,5 cm-es átmérõ!!)! ;-)
Hozzávalók:
egy jó nagy adag mini újkrumpli (na jó, ha csak nagyobbacska darabokat sikerül levadásznunk, akkor azokat érdemes felezni vagy negyedelni)
sok gerezd fokhagyma
újhagyma és vöröshagyma vegyesen
fûszerek (só, bors, bármilyen fûszersó -jelen esetben grill keverék-, kakukkfû, stb... tetszés szerint)
olívaolaj
Az újkrumplikat alaposan megmossuk, ha szükséges akkor egy szivaccsal is átdörgölhetjük és egy tûzálló tálba tesszük õket. Ha szükséges, akkor a nagyobb darabokat érdemes elvágni, hogy egyszerre süljenek át. A megtisztított fokhagyma gerezdeket és a felkarikázott hagymákat is a tálba tesszük. Alaposan fûszerezzük és meglocsoljuk olíva olajjal. Alufóliával lefedjük és elõmelegített sütõben kb 30 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-20 perc alatt ropogósra sütjük õket.
Tipp:
- egy kis szárított chili még pikánsabbá teheti a krumplit.
- akár elõ is fõzhetjük a krumplikat (de nem kell megfõzni), majd úgy kezdhetjük a fûszerezést és a sütést.
- nálunk paradicsom saláta és tartármártás készült hozzá az egyszerûség jegyében. Mert ugye a kevesebb néha több. ;-)